0443264060

info@ortofix.fi

Toimipisteet

Ajankohtaista

Apua selkäkipuun

Suurin osa ihmisistä kokee elämänsä aikana selkäkipua. Selkäkivun taustalla on usein eri syitä ja siihen vaikuttavat monet eri tekijät. Fyysinen ja raskastyö, psyykkiset tekijät ja elämäntavat vaikuttavat usein selkäkivun syntyyn. Istumatyö ja staattiset työasennot lisäävät myös alttiutta selkävaivoille. Itse kipu voi muun muassa johtua nivelistä, lihaksista tai muista selkärangan rakenteellisista poikkeamista. Suurimmassa osassa tapauksista selkäkipu paranee itsestään, mutta on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin oireiden ollessa voimakkaita tai jos kipua esiintyy toistuvasti. Onkin tärkeää hoitaa selkäkipua ja puuttua sen aiheuttamiin tekijöihin. Liikkuminen ja oikeiden lihasharjoitteiden tekeminen ylläpitävät selän oikeanlaista toimintaa ja ennaltaehkäisevät kipua. Vinkkejä selän alueen omahoitoon kannattaakin hakea esimerkiksi fysioterapiasta, jossa katsotaan tilanne yksilöllisesti ja laaditaan hoitosuunnitelma. Myös hieronta on tärkeä selän toimintaa ylläpitävä hoitokeino.

Lanne-ristiselkä ja iskiaskipujen avuksi on valikoimassamme hyvä vaihtoehto. Donjoy Porostrap-selkätuki on hyvä apu poistamaan akuuttia selkäkipua ja toimii myös apukeinona selkäkipujen jälkeen, tuomaan turvaa ja vakautta arkiaskareisiin.

Selkätuen etuina on helppo käyttöisyys, sillä tuessa on pukemista helpottavat käsi- ja sormilenkit. Tuentaa pystytään tehostamaan lisäkiristysremmeillä. Tuesta on saatavilla kahta eri korkeutta (21cm tai 26cm).

Porostrap-selkätuen materiaali on miellyttävää verkkotekstiiliä, joka lisää tuen hengittävyyttä.