fbpx

Naprapatia

Naprapatia on tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden ja vaivojen tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut hoitomuoto.

Naprapaatti alaselkä

Naprapatiassa tutkimisen ja hoidon perustana on lääketieteellinen terveys- ja sairauskäsitys sekä sen pohjalta kehittynyt diagnostiikka ja tautiluokitus. Merkittävimmät syyt saapua naprapaatin vastaanotolle ovat selkä- ja niskakivut. Myös erilaiset puutumiset, huimaus, olkapään tai esimerkiksi polvien vaivat- ja kiputilat ovat tyypillisiä naprapaatin hoitamia oireita.

Naprapatiassa käytettäviä hoitotekniikoita ovat mm. erilaiset niveliin kohdistuvat käsittelyt, kuten mobilisaatio ja manipulaatio, joissa tavoitteena on kivun lievitys ja nivelliikkuvuuden parantaminen. Lisäksi käytetään erilaisia pehmytkudoksiin kohdistuvia tekniikoita, kuten lihasvenytystekniikoita, joilla lihasten ja muiden pehmytkudosten kireyttä pystytään lievittämään, parantamaan aineenvaihduntaa ja vaikuttamaan tehokkaasti oireilevan alueeseen. Passiivisen käsittelyn tarkoitus on luoda valmiudet yksilöityyn aktiiviseen harjoitteluun, jolla parannetaan toimintakykyä sekä pyritään ennaltaehkäisemään ongelman uusiutuminen. Naprapaatti voi suorittaa mm. kävelyn analysointia, lihastasapainon ja lihasvoimien sekä fyysisen suorituskyvyn mittauksia. Naprapaatti voi tehdä fysiikkavalmennusta yksilöille että joukkueille.

Naprapaatti toimii yhteistyössä fysioterapeuttien, lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Ajatuksena on hoitaa kehoasi, ehkäistä vammoja ja kehittää sekä lisätä kokonaisvaltaisesti sinun toimintakykyä. Jos kehosi hyvinvointi on Sinulle tärkeää, olet tervetullut iästä ja aktiivisuustasosta riippumatta. Naprapaattien motto: Kivuttoman liikkumisen puolesta!

Naprapaatti on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran rekisteröimä nimikesuojattu terveydenhoitoalan ammattilainen. Suomessa naprapatiaa voi opiskella vain Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa. Opiskelu kestää 4 vuotta (240 opintopistettä). Opetus perustuu alan tuoreimpaan tutkimustietoon. Opinnoissa käsitellään kattavasti ja syventävästi tuki- ja liikuntaelimistöä ja opinnot sisältävät mm. anatomiaa, biomekaniikkaa, patologiaa, liikuntafysiologiaa, urheilulääketiedettä, neurologiaa, radiologiaa, ortopediaa, kipufysiologiaa ja farmakologiaa. Koulutus antaa valmiuksia myös TULE- sairauksien erotusdiagnostiikkaan.)

Ajankohtaista