
Fysioterapia
Tervetuloa fysioterapiaan
Liike on lääke – me autamme fysioterapian keinoin sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen liikunta- ja toimintakyvyn.
Saat kauttamme Kanta-Hämeen monipuolisimmat fysioterapiapalvelut sekä tarvittaessa myös fysioterapiaa tukevat apuvälinepalvelut. Autamme sinua oikean hoidon suunnittelussa, toteutuksessa ja olemme tukena koko prosessin ajan.
Fysioterapiapalvelumme sisältävät asiakkaan terveyden, liikkumisen, toimintakyvyn ja toimintarajoitteiden arvioinnin sekä sen jälkeisen neuvonnan, ohjauksen, terapeuttisen harjoittelun, manuaalisen sekä fysikaalisen terapian sekä mahdolliset apuvälinepalvelut. Käytössämme on Kanta-Hämeen laajin valikoima laitehoitoja, kuten LPG-hoito, XCryo -kylmähoito, sekä shockwave -hoitolaitteet.
Suosittelemme varaamaan ensimmäiselle käyntikerralle 15 minuuttia aikaa esitietolomakkeen täyttöön sekä mahdolliseen KANTA-informointiin.

Fysioterapia auttaa moneen
ongelmaan ja vaivaan.
- lihaskivut
- nivelkivut ja nivelrikko
- niskakivut
- hartiakivut
- selkäkivut
- noidannuoli
- olkapään kivut
- kiertäjäkalvosimen vaivat
- ahdas tai jäätynyt olkapää
- tenniskyynärpää
- polvikivut
- lonkkakivut
- plantaarifaskiitti
- juoksijan tai hyppääjän polvi
- nivelten kivut
- iskias
- toiminnalliset ongelmat
- urheiluvammat, kuten
- päänsärky
- huimaus
Fysioterapiaan voi tulla myös ennen leikkausta tai leikkauksen jälkeen.
Fysioterapiaa on saatavilla Hämeenlinnan, Riihimäen, Hyvinkään, Lopen ja Oitin toimipisteissämme.

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat hyvin yleisiä. Niiden oireet voivat kehittyä vähitellen esimerkiksi kehon virheasennon seurauksena tai alkaa yht´äkkisesti tapaturman jälkeen. Myös ikääntyminen ja erilaiset sairaudet lisäävät tuki- ja liikuntaelin vaivojen riskiä.
Tavallisimpia tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiaa vaativia ongelmia ovat:
- niska-hartiaseudun jännittyneisyys
- nivelvaivat
- nivelrikko
- jänteiden vaivat
- lihasten vaivat
- alaselän kiputilat
- olkapäävaivat
- lonkkakivut
Tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta saat apua myös leikkaukseen valmistautumiseen sekä leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen.
Fysioterapiassa kartoitamme kivun syyn sekä nivelten ja lihasten toimintahäiriöt, joiden pohjalta laadimme fysioterapiasuunnitelman. Tuki- ja liikuntaelinongelmien fysioterapiaan kuuluu aina oikeanlaisten liikkeiden ohjaus ja seuranta.
Fysioterapiamenetelminä käytetään aktiivisen kuntouttamisen lisäksi nivelten mobilisaatiota, lihasenergiatekniikoita, faskiakäsittelyä, hermokudoskäsittelyä, LPG-hoitoja ja teippausta.
Tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaa on saatavilla Hämeenlinnan, Riihimäen, Hyvinkään, Lopen sekä Oitin toimipisteissämme.

Pre- ja postoperatiivinen fysioterapia
Pre- ja postoperatiivisen fysioterapian tavoitteena on valmistaa asiakas tulevaan leikkaukseen sekä auttaa häntä leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa.
Ennen leikkausta fysioterapiassa keskitytään lihasten vahvistamiseen, liikkuvuuteen ja turvotusten vähentämiseen, jolloin toipuminen leikkauksesta on nopeampaa.
Leikkauksen jälkeinen fysioterapia aloitetaan mahdollisimman pian leikkauksen jälkeen. Kuntoutus kohdistuu kokonaisvaltaisesti koko kehoon keskittyen erityisesti leikkausalueelle. Tavoitteena on palauttaa asiakkaan toimintakyky ja sekä leikkauksen aiheuttamien haittojen vähentäminen.
Pre- ja postoperatiivisessa fysioterapiassa asiakkaan kanssa keskustellaan leikkauksesta, sen jälkeen tapahtuvasta harjoittelusta sekä siihen liittyvistä rajoituksista ja riskitekijöistä. Harjoittelussa otetaan huomioon kudosten paranemisaika. Mikäli vammautuneiden kudosten suojaamiseksi on tarpeen, käytämme hoidon onnistumiseksi myös erilaisia tukia sekä liikkumisen apuvälineitä.
Tule fysioterapiaan, mikäli sinulle ollaan tekemässä
- olkapääleikkaus
- polvileikkaus
- lonkkaleikkaus
- tekonivelleikkaus
- selkäleikkaus
Pre- ja postoperatiivinen fysioterapiaa on saatavilla Hämeenlinnan, Riihimäen, Hyvinkään, Lopen ja Oitin toimipisteissämme.

Neurologinen fysioterapia
Neurologiset sairaudet tai vammat voivat aiheuttaa lihasten jäykkyyttä ja heikkoutta, liikerajoituksia, liikkeen hahmottamisen vaikeuksia sekä tuntopuutoksia.
Oireita helpottava neurologinen fysioterapia on yksilöllistä, suunnitelmallista ja kokonaisvaltaista kuntoutusta, jonka tavoitteena on ylläpitää ja edistää asiakkaan toiminta- ja liikkumiskykyä sekä tukea hänen ja hänen läheistensä selviytymistä päivittäisistä toiminnoista.
Otamme terapian suunnittelussa ja toteutuksessa huomioon aina asiakkaan henkilökohtaiset toiveet ja tavoitteet.
Neurologisen fysioterapia on suunnattu seuraavien sairauksien tai vammojen kuntoutukseen:
- selkäydinvammat
- kehitysvamma
- CP-vamma
- lihassairaudet
Voit tulla neurologiseen fysioterapiaan joko Kelan myöntämällä vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiapäätöksellä tai –allasterapiapäätöksellä. Hoitoon voi tulla myös sairaalan, terveyskeskusten tai vakuutusyhtiöiden palvelusetelillä tai maksusitoumuksella sekä ilman lähetettä.
Neurologista fysioterapiaa on saatavilla Hämeenlinnan, Riihimäen, Hyvinkään, Lopen ja Oitin toimipisteissämme.

Purenta-alueen fysioterapia
Purenta-alueen toimintahäiriöt ovat hyvin yleisiä. Niitä esiintyy noin 50%:lla väestöstä ja saattavat olla monen jopa yllättävänkin vaivan taustalla.
Yleisimpiä purentavaivojen oireita ovat muun muassa:
- leukojen väsyneisyys ja jäykkyys
- rajoittuneet alaleuan liikkeet
- leukanivelten kivut
- purentalihasten kivut
- päänsärky
- korvakipu
- tinnitus
- äänen tuoton ongelmat
- tuntemukset kurkussa
- kivut kielessä ja hampaissa
- nielemisvaikeudet
- niskakipu
- hartiakipu
Purenta-alueen fysioterapiassa fysioterapeutti kartoittaa esitietojen sekä kliinisen tutkimuksen perusteella ongelman aiheuttajan, jonka jälkeen suoritetaan koehoito.
Purema-alueen toimintahäiriöiden syyt voivat olla lihasperäisiä tai nivelperäisiä tai molempien yhdistelmä. Myös stressi, uniongelmat sekä virheellinen purenta voivat johtaa purenta-alueen ongelmiin.
Joskus varsinainen syy saattaa löytyä melko kaukaa purukalustosta, minkä vuoksi purentaongelmien hoidossa käydään läpi myös selkärangan asento, liikkuvuus ja toiminnallisuus sekä rintarangan yläaukeaman, kuten niskahartiaseudun, rintakehän, olkapäiden, solisluiden ja kylkiluiden mahdollinen jäykistyminen sekä virheasennot.
Puremalihasten hieronnan tavoitteena on kipujen vähentäminen, puremalihasten rentouttaminen, lihaksiin ja niveliin kohdistuvan kuormituksen pienentäminen ja normaalin toiminnan palauttaminen.
Purenta-alueen fysioterapiassa purentaelimen ongelmia hoidetaan muun muassa leukanivelen mobilisaatiolla, puremalihasten manuaalisella käsittelyllä ja LPG-laitehoidolla.
Puremalihasten hierontaa on saatavilla Hämeenlinnan, Riihimäen, Hyvinkään, Lopen sekä Oitin toimipisteissämme.