0443264060

info@ortofix.fi

Toimipisteet

Ajankohtaista

Tuentaa peukalolle

Peukalon ja muidenkin sormien kipu voi johtua monista eri syistä. Kivun taustalla voi olla nivelrikkoa, joka tyypillisimmin peukalossa esiintyy peukalon tyvinivelessä. Rasitukset ja toistuvat voimakkaat kuormitukset peukalolle voivat aiheuttaa kipua ja mahdollisesti jänteiden tulehdusta. Jännetupin tulehdus onkin myös yleinen peukalon kivun aiheuttaja. Nivelen kuluma ja väljyys voi aiheuttaa voimattomuutta ja vaikeuttaa tarttumista. Koukistajajänteen tulehduksen seurauksena voi esiintyä niin sanottua ”napsusormi” oiretta, jolloin peukalo saadaan suoristettua vasta avustettuna. Tätä samaa oiretta voi esiintyä myös muissa sormissa.

Peukalon alueella voi esiintyä kipua myös venähdyksen takia. Erityisesti tulehdusperäisessä kivussa on tärkeää saada nivel rauhoitettua estämällä tämän liiallista liikettä. Tällöin peukalotuet tulevat kysymykseen. Myös peukalotukia on saatavilla moniin eri käyttötarkoituksiin ja tarpeisiin. Tällöin tukien rakenne, materiaalit ja niiden tuennan taso voivat vaihdella. Meiltä löydät erilaiset tukivaihtoehdot peukalon tuentaan, mutta esitellään nyt valikoimassamme olevat perusmallinen peukalotuki Donjoy Ergoform.

Tämä peukalotuki on miellyttävän tuntuinen kädessä pehmeän ja hengittävän materiaalin ansiosta. Tuki on ergonomisesti muotoiltu ja siinä on muotoiltava alumiininen tukilasta, jolla saadaan yksilöllisesti hyvä istuvuus peukalon ja ranteen alueelle. Tuessa on helppo remminkiinnitys ja tukea voidaan käyttää molempiin käsiin. Donjoy Ergoform sopii käytettäväksi esimerkiksi peukalon nyrjähdyksiin, osittaisiin tai täydellisiin nivelen sijoiltaanmenoon tai tyvinivelen nivelrikkoon.