0443264060

info@ortofix.fi

Toimipisteet

Ajankohtaista

Apuvälineet plantarifaskiitin hoitoon

Plantaarifaskiitti ja sen hoito apuvälineillä!

Plantaarifaskiitti, joka tunnetaan myös arkikielessä nimillä ”kantapiikki” tai ”kantaluupiikki” on kantapään alueen ja jalkapohjan kiputila. ”Luupiikki” on plantaarifaskiitin eli jalkapohjan jännekalvon rappeuman seurausta. Osassa tapauksista jännekalvon kantaluun kiinnityskohtaan kertyy kalkkia, joka voi näkyä tutkimuksissa piikkinä. Arvioiden mukaan noin 10 % ihmisistä esiintyy kyseistä vaivaa elämänsä aikana ja tämän vuoksi plantaarifaskiitti onkin yleinen terveydenhuollossa hoidettava vaiva.

Plantaarifaskiitin syntyyn liittyy monia asioita, kuten esimerkiksi jalkaterän alueen suuri ja/tai yksipuolinen rasitus. Tämä voi johtua esimerkiksi vääränlaisista jalkineista. Jalkaterän rakenteelliset muutokset liittyen virheasentoihin ja toiminnan virheisiin ovat myös vaivojen synnyn taustalla. Kipua esiintyy usein kävellessä tai seisottaessa pidempiä aikoja kovilla alustoilla.

Hoitokeinoina vaivaan toimii tehokkaasti venytyshoidot ja kipeiden alueiden keventäminen. Kantapehmustetukien, sidosten, yövenytyssukkien ja lastojen avulla voidaan saada merkittävää helpotusta plantaarifaskiitin aiheuttamiin kiputuloihin.

Tutustu erilaisiin plantaarifaskiittitukiin verkkokaupassamme.

https://ortofix.fi/kauppa/tuote-osasto/plantaarifaskiittituet/