Vaihtoehdot: Verkkokauppaan tästä.

  • Kevyet polvituet
  • Kiskolliset kevyet polvituet
  • Polvilumpiotuet
  • Kolmi- ja nelipistepolvituet
  • Postoperatiiviset polvituet
  • Artroosipolvituet

Kevyet polvituet ovat yksinkertaisia tukisidoksia, jotka ovat valmistettu ohuista elastisista tekokuitumateriaaleista tai hieman paksummista neopreeninkaltaisista materiaaleista. Tuet soveltuvat yleisimpiin lieviin polvivaivoihin, kuten nivelsärkyihin tai hieman epästabiiliin polveen. Mallista ja materiaalista riippuen tuet käyvät niin urheiluun kuin arkikäyttöönkin.

Kiskolliset kevyet polvituet ovat varustettu nivelellisellä irrotettavalla kevytmetallikiskolla, joka lisää tuentaa sivuttaissuunnassa. Tuet soveltuvat mm. henkilölle, joka kärsii polven sivusidevammoista. Edistyneemmät kiskolliset tuet käyvät myös polven eturistisidevammoihin, jolloin polven yliojentumista estetään polvitaipeessa kulkevalla ristikkäisremmityksellä tai lisäämällä nivelkomponenttiin koukistusrajoitus.

Polvilumpiotukia on markkinoilla laaja valikoima. Ne voidaan jaotella spesifin vamman tai vaivan mukaan. Yleisimpiä polvilumpioalueen käyttöaiheita ovat chondromalagia, hyppääjänpolvi ja Osgood-Slatterin tauti. Yksinkertaisin tuki on yhdellä tarralla polvilumpion alapuolelle kiinnitettävä panta. Polvilumpion sijoiltaan menoon on kehitetty omanlaisia tukia, jotka antavat painetta polvilumpion sivulle.

      Polvilumpiotuki      

Kolmi- ja nelipistepolvituet ovat ns. raamitukia, joissa on yhtenäinen rakenne ja useampi kiinnitysremmi riippuen siitä, onko kyseessä esim. taka-, etu- tai sivusidevammat. Alumiinista raamitukea käytetään usein hoitotukena polven sidevamman leikkauksen jälkeen tai konservatiivisessa hoidossa. Tukea voidaan pitää niin arkikäytössä kuin kevyessä urheilussakin. Hiilikuituisia raamitukia voidaan käyttää kontaktiurheilussa, kuten jääkiekossa niin kuntoutusaikana kuin kontaktin sallimisen jälkeen polven tukena ja suojana iskuilta. Hiilikuituiset polvituet soveltuvat erinomaisesti myös esim. motocrossin harrastajalle. Hiilikuitupolvituet tilataan yleensä käyttäjän mittojen mukaan.

Nelipistepolvituki Kolmipistepolvituki

Postoperatiiviset polvituet ovat nivusista nilkkaan asti ulottuvia hyvin pehmustettuja kiskollisia tukia, joita käytetään polvioperaation jälkeisessä hoidossa.

Postoperatiivinen polvituki

Takaristiside-vammojen hoitoon on kehitetty omanlaisia polvitukia, joita löytyy markkinoilta muutama eri malli.
Toispuoleisesta osteoartroosista kärsivälle henkilölle on kehitetty polvitukia, jotka keventävät mekaanisesti kulunutta puolta vähentäen näin niveleen kohdistuvaa särkyä.