Vaihtoehdot:

  • Kevyt rannetuki
  • Vahvistettu rannetuki
  • Lepolastat/yölastat
  • Peukalotuki

Kevyt rannetuki on yleensä valmistettu neopreenistä tai sen kaltaisista materiaaleista tai ohuemmasta urheilukäyttöön tarkoitetusta mikrokuidusta. Kevyet rannetuet eivät yleensä yllä rannenivelen yli kämmenpuolelle tai niistä puuttuu vahvistus. Tuet soveltuvat lieviin ranteen alueen rasitustiloihin tai vammoihin.

Kevyt rannetuki Ortofix Hämeenlinna

Vahvistetut rannetuet ovat materiaaliltaan jämäkämpiä kuin kevyet rannetuet, ja ne tulevat aina rannenivelen yli kämmenpuolelle. Niissä on yleensä alumiininen tai muovinen vahvistus kämmenpuolella, joissain malleissa myös kämmenen selkäpuolella ja ranteen sivuilla. Vahvistetut rannetuet sopivat keskivaikeisiin ja vaikeisiin ranteen alueen vammoihin, kulumiin, hermopinteisiin sekä murtumien hoitoon.

Vahvistettu rannetuki Ortofix Hämeenlinna

Lepolastat ovat pitkiä rannetukia, jotka ovat valmistettu muotoiltavasta kevytmetallista tai matalalämpömuovista. Niitä voidaan käyttää murtumien jälkihoitoon sekä mm. rannekanavaoireyhtymän hoitoon.

Lepolasta Ortofix Hämeenlinna

Peukalotuet ovat kehitetty peukalon cmc- ja mcp-nivelten tuentaan ja immobilisointiin. Tukien mallit ja materiaalit vaihtelevat kevyestä elastisesta tuesta jämäkämpään muoviseen tukeen.

Peukalotuki Ortofix Hämeenlinna

 

Muut vaihtoehdot:

  • Epikondyliittituet

Epikondyliitin eli tenniskyynärpään hoitoon käytetään yksinkertaisia tukisidoksia, jotka lieventävät kipualueelle kohdistuvaa rasitusta.

Epikondyliitti tenniskyynärpää tuki Ortofix Hämeenlinna