Vaihtoehdot:

  • Elastinen nilkkatuki
  • Vahvistettu nilkkatuki
  • Toiminnallinen nilkkatuki
  • Postoperatiivinen nilkkatuki

Elastiset nilkkatuet ovat tekokuidusta tai neopreeninkaltaisesta materiaalista valmistettuja tukia. Edistyneemmät elastiset tuet ovat varustettu erillisillä säädettävillä remmeillä. Jos kärsit nilkan löysyydestä, särystä tai hyvin parantuneen nilkan nyrjähdyksen jälkitiloista, ovat elastiset tuet yleensä riittävät toimintakyvyn säilyttämisen kannalta. Tuet mahtuvat hyvin esim. juoksukenkiin.

       Juzo 3512 Malleo 717 nilkkatuki  30€        Ortofix - Nilkkatuki HämeenlinnaMcdavid 433 nilkkatuki 51€

Vahvistetut nilkkatuet ovat yleensä valmistettu jäykemmästä materiaalista kuin elastiset nilkkatuet ja sisältävät joko kevytmetallivahvikkeen tai muovisen muovattavan vahvikkeen. Tuentaa lisäävät myös erilaiset nauhoitukset ja remmitykset. Tuet soveltuvat toistuvista nilkan nyrjähdyksistä kärsivälle. Tukia voidaan käyttää toipumisaikana sekä myöhemmin mm. urheilukäytössä.

Mcdavid A101 81€, Mcdavid 199 71€

Toiminnalliset nilkkatuet ovat yleensä muovisia ja nilkkanivelen kohdalla näissä on nivellys. Tuet sopivat henkilöille, jotka haluavat hyvän sivuttaissuuntaisen tuennan. Tuet sallivat nilkan vapaan koukistamisen ja ojentamisen. Tuet vaativat kengän toimiakseen oikeanlaisesti.

Postoperatiiviset nilkkatuet soveltuvat akuuttien nilkan nivelsidevammojen jälkihoitoon. Tuet ovat muovia ja yleensä ne ovat varustettu ilmatäytteisillä pehmukkeilla.

Muut vaihtoehdot:

  • Kävelyortoosit eli walkerit
  • Yölasta/venytyssukka
  • Kantapään pehmusteet

Walkereita käytetään stabiilien nilkka-jalkaterämurtumien sekä vaikeiden nilkan nivelsiderepeämien jälkihoitoon. Walkereita käytetään myös akillesjännevammojen konservatiiviseen ja postoperatiiviseen jälkihoitoon.

Yölastaa/venytyssukkaa käytetään plantaarifaskiitin hoitoon, jolloin nilkka pysyy yön aikana vähintään 90 asteen kulmassa.

Yövenytyssukka plantaarifaskiitin hoitoon

Kantapään ja akillesjänteen kiinnityskohdan erilaisiin kiputiloihin on olemassa kuppimaisia geelipehmukkeita sekä tasaisia erittäin pehmeitä geelipehmukkeita.